Geen warmtelevering SVP door stroomstoring Liander op vrijdag 1 maart

Geen warmtelevering SVP door stroomstoring Liander op vrijdag 1 maart

Door een stroomstoring was er van het begin van de ochtend van 1 maart 2024 tot ongeveer 11.00 uur later die ochtend geen consistente warmtelevering in Purmerend. Er is hard gewerkt om de storing te verhelpen. De onderbreking in de levering is ontstaan na een stroomstoring eerder deze nacht bij Liander. De warmtelevering is in de loop van de vrijdagochtend hersteld.

Waarom geen warmte bij een stroomstoring?

Er is elektriciteit nodig voor de besturing van het warmtenet, de regeling van de productiebronnen (BWC en HWC’s) en de pompen die het stadsverwarmingswater rondpompen door het net. Een elektriciteitsstoring heeft daarom impact op de levering van warmte.

Is een warmteonderbreking bij een stroomstoring te voorkomen?

Dat ligt eraan of de stroomstoring bij al onze centrales zich heeft voorgedaan, welke centrales draaiden ten tijde van de storing en hoeveel warmtevraag er op dat moment is. Om de leidingen en installaties niet te beschadigen moet langzaamaan de levering worden Bij een langere algehele stilstand van het net duurt het daardoor een paar uur voordat het hele net weer op druk en temperatuur is.

Hoe wordt een warmteonderbreking gecommuniceerd?

Via de website van SVP wordt de warmteonderbreking gecommuniceerd. Klanten die het storingsnummer bellen worden daar te woord gestaan. Bij grote storingen en veel telefoontjes komt er een bandje op die de klanten informeert dat er een grote storing aan de hand is.

UPDATE – Rekenfout ACM – Klanten krijgen max € 36 terug

17-07-2024

De toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft een rekenfout gemaakt in de berekening van het maximumtarief voor het vastrecht warmte. SVP gaat dit bedrag uiterlijk februari 2025 uitkeren.

Lees meer

Rekenfout ACM – Kleine correctie op het vastrecht: klanten krijgen € 36 terug

27-06-2024

De toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft een Herstelbesluit maximumtarief vastrecht warmte gepubliceerd naar aanleiding van een door hen gemaakte rekenfout. Deze zat in de berekening van dit tarief voor 2024 dat ze eind vorig jaar (2023) publiceerden. Dit herstelbesluit houdt in dat het maximum vastrecht met 36 euro (inclusief btw) omlaaggaat.  

Lees meer