Nieuwe voorschotbedrag 2024 bekend per 1 januari

Vanaf 1 januari 2024 wordt het voorschotbedrag van klanten van SVP aangepast. Dit bedrag blijft geldig tot de volgende jaarafrekening van de klant, waarna een herberekening zal plaatsvinden.

Waarom een nieuw voorschotbedrag?
De tarieven van SVP wijzigen per 1 januari 2024, daarom passen we ook de voorschotbedragen aan om eventuele onaangename verrassingen bij de jaarafrekening te voorkomen.

Zelf het voorschotbedrag aanpassen
Klanten hebben de mogelijkheid om hun voorschotbedrag aan te passen. Dit doen ze door vóór 10 januari contact op te nemen met SVP en het gewenste bedrag door te geven.

Informatie en ondersteuning
Uitgebreide informatie, veelgestelde vragen en een verhelderende animatievideo zijn hier beschikbaar. Voor verdere ondersteuning staat onze Klantenservice klaar op telefoonnummer 0900 9807 (lokaal tarief) of via e-mail op [email protected]. De openingstijden zijn op werkdagen van 8:30 tot 17:00 uur.

Tarief Spaarzaam 2024
In het nieuwe jaar introduceert SVP opnieuw het Tarief Spaarzaam 2024, speciaal ontworpen voor klanten met een verbruik onder de 10 GJ. Aanmeldingen worden tussen 3 en 31 januari geaccepteerd. Meer informatie over Tarief Spaarzaam is hier te vinden.

Jaarcijfers SVP over 2023: minder verlies dan prognose

16-05-2024

SVP (Stadsverwarming Purmerend) maakt zijn jaarcijfers bekend over 2023. Het resultaat voor belastingen over 2023 bedraagt € 1,7 mln. negatief (na belastingen: € 1,5 mln. negatief). Dit is € 4,9 mln. lager dan opgenomen in de jaarbegroting (opgesteld in oktober 2022) maar € 6,4 mln. beter dan de laatste prognose (opgesteld begin oktober 2023). In 2023 werd SVP geconfronteerd met een aantal onvoorziene problemen met de ketels van de BWC (BioWarmteCentrale) wat leidde tot negatieve financiële consequenties. Het is voor het eerst sinds 2019 dat SVP geen zwarte cijfers kan schrijven.

Lees meer

Verkenning van aardwarmte in Purmerend

14-05-2024

In Purmerend wordt onderzoek gedaan naar het winnen van aardwarmte om duurzame en betaalbare warmte te leveren aan het warmtenet van Stadsverwarming Purmerend (SVP). Yeager Energy, Energie Beheer Nederland (EBN), SVP en de gemeente Purmerend zijn betrokken bij het project. Aardwarmte wordt gewonnen uit heet water op enkele kilometers diepte en kan worden gebruikt voor verwarming. Het project richt zich op het onderzoeken van de aardwarmtepotentie en het verkrijgen van vergunningen. Als het onderzoek succesvol is, kan het warmtenet in 2027 de eerste bewoners van Purmerend voorzien van aardwarmte.

Lees meer