Laatste boring richting de Middenbeemster

16 februari is de laatste boring ingetrokken onder Rijksweg A7. Deze zorgt voor de verbinding tussen de Zuidoostbeemster en Middenbeemster.

Hiermee legt SVP de laatste hand aan dit project. Dit houdt in dat de aansluiting op het warmtenetwerk van SVP volgens planning medio maart gerealiseerd gaat worden.

Eerder waren er al boringen onder de Nekkerweg en is er een zinker aangebracht t.p.v. de Beetsersloot.

Deze laatste boring is de voorbereiding op het sluitstuk van het leidingtracé. Nadat de boring op maat is gemaakt wordt deze aan beide zijden aangesloten. Enerzijds aan de zijde van VV Zuidoostbeemster, anderzijds aan het laatste nog te leggen leidingdeel van ca. 150m1.

Prinsjesdag: Prijsplafond voor Energie

21-09-2022

Het kabinet heeft een prijsplafond aangekondigd voor de gas- en elektriciteitsprijs. Dit gaat in per 1 januari 2023. Op dit moment is nog niet duidelijk of dit ook gaat gelden voor warmteklanten. Als SVP vinden we het belangrijk dat de compensatiemaatregelen van de overheid ook gaan gelden voor warmteklanten.

Lees meer

Btw-verlaging per 1 juli

14-06-2022

De overheid verlaagt tussen 1 juli - 31 december 2022 de btw over energie (van 21% naar 9%). Deze tijdelijke maatregel is bedoeld om de consument enigszins tegemoet te komen in de stijging van de energieprijzen. Klanten van SVP gaan deze verlaging terugzien in hun voorschotbedrag dat in deze periode met 10% wordt verlaagd.

Lees meer