Laatste boring richting de Middenbeemster

16 februari is de laatste boring ingetrokken onder Rijksweg A7. Deze zorgt voor de verbinding tussen de Zuidoostbeemster en Middenbeemster.

Hiermee legt SVP de laatste hand aan dit project. Dit houdt in dat de aansluiting op het warmtenetwerk van SVP volgens planning medio maart gerealiseerd gaat worden.

Eerder waren er al boringen onder de Nekkerweg en is er een zinker aangebracht t.p.v. de Beetsersloot.

Deze laatste boring is de voorbereiding op het sluitstuk van het leidingtracé. Nadat de boring op maat is gemaakt wordt deze aan beide zijden aangesloten. Enerzijds aan de zijde van VV Zuidoostbeemster, anderzijds aan het laatste nog te leggen leidingdeel van ca. 150m1.

Warmtenet 1,5x goedkoper dan CV op aardgas

20-04-2022

Klanten van warmtenetten zijn bij de sterk gestegen energieprijzen goedkoper uit dan mensen met nieuwe gascontracten. Onderzoeksbureau DWA becijferde in opdracht van de NVDE (Nederlandse Vereniging Duurzame Energie) dat een nieuw gascontract in maart gemiddeld anderhalf keer zo duur was als een warmtecontract. Een gascontract uit januari was een derde duurder.

Lees meer

340 woningen Kwadijkerpark op SVP warmtenet

13-04-2022

Donderdag 13 april was de officiële ondertekening om 340 woningen in het Kwadijkerpark aan te sluiten op het warmtenet van SVP.

Lees meer