Laatste boring richting de Middenbeemster

16 februari is de laatste boring ingetrokken onder Rijksweg A7. Deze zorgt voor de verbinding tussen de Zuidoostbeemster en Middenbeemster.

Hiermee legt SVP de laatste hand aan dit project. Dit houdt in dat de aansluiting op het warmtenetwerk van SVP volgens planning medio maart gerealiseerd gaat worden.

Eerder waren er al boringen onder de Nekkerweg en is er een zinker aangebracht t.p.v. de Beetsersloot.

Deze laatste boring is de voorbereiding op het sluitstuk van het leidingtracé. Nadat de boring op maat is gemaakt wordt deze aan beide zijden aangesloten. Enerzijds aan de zijde van VV Zuidoostbeemster, anderzijds aan het laatste nog te leggen leidingdeel van ca. 150m1.

SVP opnieuw goedkoopste grote warmtebedrijf

12-01-2023

SVP is voor het 2e jaar op rij de goedkoopste van de 5 grote warmtebedrijven, blijkt uit onderzoek van Atriensis, Woonbond en Energeia.

Lees meer

SVP Warmte Tarieven 2023 bekend

12-12-2022

De warmtetarieven van SVP voor 2023 zijn bekend. Het leveringstarief stijgt aanzienlijk, het vastrecht blijft nagenoeg gelijk aan 2022. De overheid heeft een prijsplafond voor warmte ingesteld dat de stijging van de kosten voor de verbruikers dempt. Dit prijsplafond ligt wel hoger dan de warmtetarieven in 2022. Anders dan bij gas zijn de warmtetarieven in 2022 namelijk gelijk gebleven. Deze waren tot wel 3,5 keer lager dan de gasprijzen. Ook in 2023 is het tarief van SVP lager dan de nu bekende gastarieven.

Lees meer